Shalom en welkom in Israel.

Dit land is uniek vanwege haar geschiedenis, geografie, biodiversiteit en de invloed die het heeft op het dagelijkse nieuws in de wereld. Om tijdens een bezoek aan dit land gebruik te maken van een tourgids is een slimme beslissing en geeft uw verblijf veel extra’s, waaronder blijvende herinneringen.

Over mij
Ik ben in Amsterdam geboren en heb als tiener een eerste bezoek gebracht aan Israel, in de zomer van 1987. Dat was het laatste jaar dat het bekend stond als lift-land. In december brak de eerste Intifadah (Palestijnse opstand) uit en was liften gevaarklijk geworden. In dat jaar was het ook nog mogelijk om in Tel Aviv de bus naar Cairo te pakken. Dat heb ik ook gedaan en heb daarna alle buurlanden van Israel bezocht en ben tijdens mijn studie vele malen teruggekomen naar Israel. Diverse keren in een kibbutz, maar ook zakelijk voor bijvoorbeeld het opzetten van bloemkwekerijen in de Gaza strook, als Benelux agent voor Israelische IT producten en het organiseren van een studiereis voor mijn Universiteit.

Mijn drie kinderen zijn hier geboren en mijn oudste zoon dient momenteel in het Israelische leger. Twintig jaar lang heb ik in Nederland een internetbedrijf gehad dat vanaf hier lastig te managen viel. Na verkoop heb ik mezelf een droom kado gegeven: een tweejarige studie om tourgids te worden, honderden colleges en ruim 80 dagtrips naar ruim 500 bekende en minder bekende plekken in Israel.

Ik mag mijzelf dus officieel tourgids noemen, wat een beschermd beroep in dit land is, en ben beschikbaar voor tours in Jerusalem en Tel Aviv (beide ook halve dagen) en overige unieke plaatsen als de Dode Zee, Caesarea en Bet Guvrin.

Voor al uw vragen kunt u mij bereiken via de contactpagina.

Ik wens u alvast heel veel plezier en een fascinerend verblijf in Israel toe.

Reviews over Menno de Vries

Geweldige ervaring

Profile image of tour guide Menno de Vries

Het is de tweede keer dat ik Jeruzalem met een gids bezoek. Het verschil is groot ten gunste van Menno. Menno houdt van de stad en dat gevoel wil hij jou ook geven.
Hetgeen ook goed lukte. Veel bijzondere informatie met ook oog voor de kleine dingen..
Sympathieke gids die met jou loopt en niet met een vlag voorop loopt. Omdat ik al eerder in Jeruzalem ben geweest en we 2 dagen bleven, was het fijn dat het mogelijk was om deze dagen op elkaar af te stemmen.
Bron: TripAdvisor


Monique, Thomas en Dinie, The Netherlands (in Dutch)


2 daags Tour met ons gezin en gids Menno helemaal top!

Profile image of tour guide Menno de Vries

Wij hebben met ons gezin bestaande uit 8 personen een 2 daags Tour in Jerusalem en naar de dode zee gemaakt. Gids Menno de Vries heeft de 2 dagen samengesteld en ons in 2 dagen de vele bezienswaardigheden die Jerusalem te bieden heeft laten zien en ons de cultuur van Israel/Jerusalem laten proeven. Menno de Vries is een relaxte gids die het gezin weet te boeien met zijn kennis over Jerusalem en het weet te koppelen aan de bijbel en feiten. Hij heeft alles prima geregeld, van de privé bus die ons kwam ophalen de 1e dag tot aan de heerlijke lunches. Menno is een hele fijne gids en is heel gemakkelijk in de omgang, beantwoord al je vragen en legt alles zó uit dat je het ook echt begrijpt.
Kortom wij hebben 2 fantastische dagen gehad en hebben van begin tot het eind genoten, een echte aanrader!!!

Fam Strijd, Noordwijk, Netherlands


Mij heb je al gevonden, gebruik voor het plannen van een bezoek aan een andere stad een van mijn collega’s van Wereldstadgidsen.

Wereldstadgidsen.com logo

De Wereldstadgidsen staan klaar om je te verwelkomen in hun mooie wereldsteden.
Op de website www.wereldstadgidsen.com staan alle gidsen overzichtelijk gepresenteerd.
Gebruik de website om in direct contact te komen met de bestemmingsspecialist. Wanneer je doorklikt op de stad, lees je meer over de gidsen en hun touraanbod.
Je kan direct contact opnemen met met de gids via het contactformulier of dooklikken naar zijn/haar eigen website.

Wereldstadgidsen.com


Vandaag in het oudste dagblad ter wereld.

Geplaatst door Menno de Vries – tour guide in Israel op Dinsdag 11 augustus 2020


Klik hier voor groot